Depresyon Tedavisi

İnsan Psikolojisinde Değişim ve Yenileşmenin Yeri
6 Eylül 2017
Depresyon ve Kadın
6 Eylül 2017

Depresyon tedavisi nasıl olmalıdır? Bu soruyu cevaplayabilmek için, öncelikle ; ne tür bir depresyon ve hangi derecede bir depresyon sorusuna yanıt bulmak lazım.

1-Organik-Fiziksel Kökenli depresyonlar:
(Ayrıntılar için Depresyon çeşitleri makalemizi okuyabilirsiniz)
Burada depresyona sebeb olan, örneğin; bir beyin tümörü, kansızlık, guatr ise öncelikle onu tedavi etmek gerek.

2-Psikiyatrik nedenlere bağlı Depresyonlar: Örneğin Alkol ve madde kullanımının yol açtığı bir depresyonda, sebeb olan bu maddelerden vücudu arındırmanız gerekir…

Yukarıdaki temel iki ayırıma dikkat çektikten sonra; klasik olarak halk arasında da kabul edilen DEPRESYON  tedavisini konuşalım. Depresyonu hafif, orta ve ağır diye sınıflamak gerek.

1-Hafif depresyonlarda tedavi: destekleyici, terapötik, sosyal ve doğal-bitkisel destek ürünleri ile tedavi edilebilir.

2- Orta Düzeyde ki Depresyon tedavisi: Birinci şıktaki yöntem 2-3 hafta uygulanır hiçbir değişim yoksa hemen ilaç tedavisi ilave edilir.

3-Ağır depresyonda tedavi: mutlaka ilaç başlamak gerek.Eğer kişide intihar düşünceleri çok yoğun ve geçmişde de teşebbüs etmişse mutlaka hastaneye yatırmak lazımdır.Yemeden içmeden kesilen, geçici olarak psikotik (gerçek dışı inançlar, hayeller…)  belirtileri olan insanlarında ayaktan takibi zorsa  yatırmak en doğrusudur. Elektro şok tedavisi hayat kurtarıcı olarak uygulanmalıdır.hiç bir zararı yoktur.ağır depresyonlarda ilaçlardan daha etkili ve çabuk düzelticidir… Depresyonda ilaç tedavisi ve diğer ayrıntılar için lütfen “Depresyon  tedavisinde  ilaç kullanım ilkeleri “makalemizi okuyunuz

Bu arada günümüzde birkaç merkezde uygulana TMU (Trans Kranial Magnetik Uyarı) konusunda sıkça sorular  vardır.Bunun ayrıntıları da sitelerimizde vardır. Şu kadarını burada belirtelim; Tedaviye dirençli depresyonlarda % 40-50 oranında tedavi şansı vardır. Reklam edildiği ve her kese uygulandığı  için yanlış hayaller ve umutlar bağlanmamalı.Bu arada “keseninde boşalması” işin cabası.Diğer yandan hipnozla, 5 seans EFT ile  tedavi iddaları ise gerçek dışıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir